ÖKO-MAN

Mert megér ez is egy menüt…
2015-ben az akkori 6. osztályos lányaimmal részt vettünk egy nagyon tanulságos versenyen…

Az Energy Factory egy különleges interaktív vetélkedő sorozat általános és középiskolai csapatok számára, mely évente kerül megrendezésre. Témája minden alkalommal a fenntarthatóság köré épül. Mivel 2015 a Fény Nemzetközi Éve, ezért az idei – és egyúttal az első – vetélkedő központi témája a NAPENERGIA!
Green Team – Támogató pedagógus: Szabó János tanár Úr.
Csapattagok: Németh Emese, Pintér Petra, Bán Orsolya, Herczeg Anna, Farkas Zsófia, Herczeg Kitti, Király Lilla


Projektöltetünk
Képregény készítés, főhős: „Öko-man”, aki egy környezetvédelmi szuperhős, „öko-man” az idei évben a fénnyel kapcsolatos megoldásokat keres. A képregény havi szinten jelenne meg a helyi újságban, az iskolaújságban, faliújságon, hirdetőoszlopokon. A különböző részek készítéséről vágott videó készül, amit a youtube-on, facebook-on népszerűsítünk. Havonta energiahatékonysági ötleteket vár a szerkesztőségünk, amiről a következő számban képregény készül. Minden évben 1x az iskola diákjai megrajzolhatják saját „öko-man” kalandjukat, a nyertes ötlet megjelenik az újságokban „öko-man” különszámként. A legjobb ötleteket a facebook oldalunkon is megosztanánk. A zsűri tagjait fogják alkotni a tanárok, diákok, és akár a helyi képviselőtestület tagjai is. A nyertes kihirdetésére egy ünnepélyes rendezvény keretében valósítanánk meg, ahol az iskola diákjai mellett meghívhatnánk a tanárokat, a helyi vezetőket.

A döntőbe jutott 12 csapatnak két hónapja van arra, hogy megvalósítsa projektjét! Rendelkezésükre bocsátottuk a munkához szükséges laptopokat és telefonokat, megkapták a saját Facebook oldalukat, a Mentorok pedig felkészítették őket az első feladatokra. A projektek állásáról folyamatosan hírt adunk itt, az Energy Factory Facebook oldalán is, figyeld az üzenőfalunkat, hogy mindig NAPrakész légy!

 

 

 

 

 


Mindig büszke leszek erre a 7 lányomra. Csodálatos dolgokat vittünk véghez…
Papír képregényből digitális lett. Szereztünk helyi kisvállalkozókat szponzornak.
Kelemen László ev- (Képregényszerkesztő díja); Molnár Zsolt ev KECEL PC – (Pendrájvok); Pintér József ev. Pintér Művek – (kulcstartó); Benedek Imre ev BI Dizájn – (Plakátok)
Mind mind a lányok intézték 12 évesen elmentek és kértek támogatást megvalósítani az álmunkat.. Köszönjük mégegyszer… Remek időszak volt…